Je woning laten
taxeren door
Stege makelaardij,
dan krijg je een
betrouwbaar
advies van een
gecertificeerde
expert

Taxeren in Zuidwolde, Hoogeveen en Zuidwest Drenthe

Bij Stege Makelaardij begrijpen we dat een taxatierapport meer is dan alleen een inschatting van de actuele marktwaarde van een woning. Het vormt een essentieel instrument voor verschillende belangrijke beslissingen in het vastgoedproces. Of je nu een huis koopt en een hypotheek nodig hebt of te maken hebt met andere situaties zoals verkoop, aankoop, WOZ-contra-taxatie, boedelscheiding of aanslag successierechten, ons taxatierapport biedt de benodigde zekerheid en informatie.

Waarom is een taxatierapport van belang?

  1. Hypotheekaanvraag: Banken vereisen vaak een taxatierapport om zekerheid te verkrijgen over de waarde van de woning bij het verstrekken van een hypothecaire lening.
  2. Verkoop en aankoop: Een taxatie is essentieel bij het nemen van beslissingen over zowel verkoop als aankoop van een woning.
  3. WOZ contra taxatie: In situaties waarin je het niet eens bent met de vastgestelde WOZ-waarde, kan een contra-taxatie noodzakelijk zijn.
  4. Boedelscheiding: Bij het verdelen van bezittingen na een scheiding kan een taxatierapport helpen bij het vaststellen van een eerlijke verdeling.
  5. Aanslag successierechten: Voor een correcte vaststelling van successierechten is een nauwkeurige taxatie van onroerend goed van groot belang.

Voordat wij een taxatierapport opstellen, bezoeken wij de woning en bestuderen we alle relevante juridische en technische aspecten. We vergaren informatie bij de eigenaar, eventuele verkopende makelaar, het Kadaster, de gemeente en indien van toepassing bij de VvE. Onze taxatie omvat niet alleen het unieke aspect van de woning, maar ook cruciale elementen zoals fundering, verontreiniging en plannen van de VvE. Op deze manier biedt ons rapport niet alleen een waarde-indicatie, maar ook een grondige analyse van alle relevante factoren. Vertrouw op Stege Makelaardij voor een gedegen en betrouwbare taxatie die voldoet aan jouw specifieke behoeften.

Stel je vraag
Welkom bij Stege Makelaardij, waar kunnen wij jou mee helpen?